Напередодні війни багаті українці вивели гроші за кордон: з України забрали мільярди євро – Правда України 24

Напередодні війни багаті українці вивели гроші за кордон: з України забрали мільярди євро

Напередодні війни немало заможних українців вивели свої гроші за кордон. Усе, нажите непосильною працею, виводили банківськими переказами, а також вивозили у валізах, не декларуючи на кордоні. Таким чином упродовж кількох днів за кордон вивезли у валізах з України понад 3 мільярди євро.

Про це розповів в інтерв’ю одному з українських видань директор Бюро економічної безпеки (БЕБ) Вадим Мельник.

У Бюро економічної безпеки вважають, що ті, хто валізами вивозив гроші за кілька днів до війни, добре знали дату її початку і не сумнівалися, що Росія нападе. Там також припускають, що ці люди мають тісні зв’язки із російською верхівкою, звідки й отримали інформацію про майбутній напад на нашу країну.

Зараз їх перевіряють відповідні органи на предмет російських зв’язків і на предмет законного походження їхніх статків. Адже гроші за кордон переважно вивозились нелегально. Дехто вивів напередодні війни з України до 90% свого капіталу. Навряд чи це можна вважати випадковим збігом обставин. Багато хто не декларував вивезення великих сум грошей з України, але задекларував їхнє ввезення в інші країну.

Напередодні війни багаті українці вивели гроші за кордон: з України забрали мільярди євро

“Будуть питання до тих, хто не декларував вивезення з України, але декларував під час ввезення в європейські країни і таким чином легалізував гроші… Якщо гроші вивозились в обсягах, які ніколи їхнім власником не декларувалися, виникає питання про походження коштів. А це — кримінальне провадження. Проводитимемо слідчі дії, щоб арештувати кошти за кордоном і повернути в Україну”, – каже Мельник.

Втім, це не означає, що держава застосує репресивний апарат до всіх, хто вивіз свої гроші за кордон. Адже є така вірогідність, що люди просто рятували свої статки, не знаючи, що буде завтра. Якщо вони повернуться в Україну з цими ж грошима, то у влади не буде до них питань.

Вадим Мельник каже, що у БЕБ знають усіх, хто поспішно виводив свої гроші перед війною з України. Але поки слідство триває, їхніх імен не розголошують.



ВІД MY.UA


Від Luckyads


Від Oblivki


Від Smi.biz

You may also like...

Мы в соц. сетях